T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / MUT - Yapıntı Ortaokulu

Yapıntı Ortaokulu

Telefon
0 324 784 64 61
Belgegeçer
.
WEB
https://yapintiortaokulu.meb.k12.tr
Adres
Yapıntı Ortaokulu Yapıntı Mahallesi No38 Mut/MERSİN
Vizyon
Gelişen dünya koşullarına hazır insan olmanın gerekliliğini yerine getiren, teknoloji ve yenilikleri takip eden, insana insanca hizmeti ilke edinmiş, çağdaş, düşüncelerini hayata geçirebilen, yaratıcı bireyler yetiştiren bir kurum özelliği taşımak.
Misyon
Kendi kendine yetebilen, çok yönlü; zihinsel, bedensel, sosyal ve kültürel alanlarda kendisini geliştirebilen; kendisinin güçlü ve zayıf yanlarını fark edebilen, araştırmaya hevesli olan ve proje üretebilen; özgüvene sahip, sosyal ve doğal çevreye uyumlu , saygılı ve duyarlı, kendisini geliştirebilen; Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda çağdaş ve bilimsel gelişmelere açık, geçmişle bugün arasında bağ kurabilen, insan haklarını bilen ve uygulayan, bunu davranış halinde gösterebilen; kendindeki olumlu davranışları açığa çıkarıp kullanabilen bireyler yetiştirmektir.
Başarılar
2019 LGS Kerim Burak TAŞUCU Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi ANKARA 2020 LGS MUHAMMET ALİ ZİFTÇİ Hasanoğlan Atatürk Fen Lisesi ANKARA 2021 LGS FADİME KÜBRA KAYHAN ŞEHİT HALİL ÖZDEMİR FEN LİSESİ TARSUS
Öğretmen :11
Öğrenci :66
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :3000
Öğretim Şekli :Normal öğretim
Saatler
08.25-14.50
Isınma
Yakıt olarak kömür kullanılmaktadır.Okul kalorifer ile ısıtılmaktadır.
Bağlantı
ADSL
Yabancı Dil
İngilizce
Ulaşım
Öğretmenlerimiz kendi araçlarıyla okula gelmektedir. Ayrıca şehir merkezinden köyümüze her 2 saatte bir minibüs bulunmaktadır.
Servis Bilgisi
Yapıntı Köyünde yaşayan öğrencilerimiz yaya olarak okula gidiş geliş yapmaktadır.Yapıntı Köyü dışından gelen öğrencilerimiz taşımalıdır,servis araçlarıyla ulaşımları sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yapıntı Köyü Mut/MERSİN
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Mut ilçe merkezine 7 km uzaklıktadır.
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Voleybol, Atletizm
Bilimsel Etkinlikler
Tübitak 4006 Fuarı
Proje Çalışmaları
Yazdır